Ugrás a navigációra

Hírolvasó

Éjszakai fürdõzés Zalaegerszegen színterápiás fürdõben

Debreceni programok - 2018, február 23 - 19:45
2018. február 24.

Minden szombat este 20 órától 24 óráig extra hosszított nyitva tartással kedveskedünk Vendégeinknek. Az éjszakai fürdõzés során vendégeink minden medencét tudnak használni, a szaunákat is! Kiváló alkalom lehet minden vendégnek aki lazulásra vágyik, pihenésre, kis romantikára, vagy csak felfrissülne. Pihenje ki a hét fáradalmait péntek, vagy szombat este nálunk a zalaegerszegi színterápiás fürdõben, és élvezze a több mint 1000 méter mélyrõl érkezõ termálvíz jótékony hatását.

Zala megye » Zalaegerszeg
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Mozaik Múzeumtúra Gyula 2018

Debreceni programok - 2018, február 22 - 10:31
2018. március 9 - 10.

A Mozaik Múzeumtúra Roadshow 2018 elsõ tavaszi állomásán bemutatkoznak a gyulai Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. üzemeltetésében mûködõ muzeális egységek: a Ladics-ház, az Erkel Ferenc Emlékház, a Gyulai Vár és a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont. A két napos rendezvényen a kiállítóhelyek történeteit, legendáit, kincseit és titkait a mindennapokban megszokottnál elmélyültebben, alaposabban is megismerhetitek! A programokon felfedezhetitek a reneszánsz korabeli váréletet, Erkel Ferenc munkásságát, a 19. század vidéki polgári életet, valamint a 18-19. századi kastélyokat birtokló arisztokrácia és a fõúri épületekben szolgáló személyzet mindennapjait – hat évszázad történetét! Múzeumtúrára fel!

Békés megye » Gyula
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Jelentkezz hitéleti szakjainkra!

DRHE - 2018, február 22 - 09:54

2018. február 28-ig szeretettel várja a Debreceni Református Hittudományi Egyetem leendő hitéleti szakos hallgatóit!

Szakjaink:

Református teológia szak (10 félév)

Református teológia szak lelkész szakirány (12 félév)

Katekéta-lelkipásztori munkatárs szak – katekéta szakirány

Református kántor szak (6 félév)

Vallás és nevelőtanár szak

Pasztorális tanácsadás és szervezetfejlesztés szak (4 félév)

Hit- és erkölcstanoktatói szakirányú továbbképzési szak

További információk:

http://www.drhe.hu/hu/felvetelizoknek

Szeretettel várjuk mindazon jelentkezőket, akik az egyházi hivatást szeretnék választani!

Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Éjszakai fürdõzés Tiszakécske 2018. Várjuk a Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdõben

Debreceni programok - 2018, február 21 - 15:21
2018. március 10.

Havonta egy alkalommal hívjuk és várjuk a Vendégeket éjszakai fürdõzésre a Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdõbe. E napokon a fürdõnket éjfélig tudják igénybe venni a kedves Vendégek. A fürdõzés mellett különbözõ programokat és akciókat is kínálunk.

Bács-Kiskun megye » Tiszakécske
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Patikusinas tanfolyam Székesfehérváron a Szent István Király Múzeumban

Debreceni programok - 2018, február 21 - 13:48
2018. március 4.

Patikusinas szakkör Székesfehérváron! A szakköri alkalmak hétköznap 9 órától, vasárnap 10 órától kezdõdnek. A részvételhez elõzetes regisztráció szükséges!

Fejér megye » Székesfehérvár
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Siklósi szauna szeánszok a Thermal Spaban

Debreceni programok - 2018, február 21 - 11:57
2018. február 24 - 25.

Hétvégi szauna szeánsz a Thermal Spa Siklósban! Minden szaunaszeánsz ideje alatt a szaunamester bent tartózkodik a Vendégekkel a szaunában, fokozatosan hevíti fel a kabint az aromás ráöntésekkel a kályhára, ezzel garantálva a Vendégek akklimatizálódását. Igyekszik személyre szabott ventilációt biztosítani, a Vendégek körül szaunazászlója és törölközõje segítségével kavarja a forró levegõt. A szaunamester különleges bõrmegújító,bõrtápláló szeánszokkal is kényezteti Vendégeit.

Baranya megye » Siklós
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Nõnap Tamási 2018. Chippendale Show a Tamási Fürdõben!

Debreceni programok - 2018, február 21 - 11:45
2018. március 8.

Március 8-án, csütörtökön este 20 órától 24 óráig, éjszakai fürdõzéssel egybekötött Chippendale Show a Tamási Fürdõben! Láttál már Chippendale Showt a Tamási Fürdõben? Ha még nem, akkor ideje pótolni mulasztásod, ha már láttál, akkor úgy is visszajössz! Gyere és töltsd a Nõnap éjszakáját kisportolt testû, markos legények között!

Tolna megye » Tamási
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Székesfehérvár Nõnap 2018. Zenés tárlatnézés Mits Marcival!

Debreceni programok - 2018, február 21 - 09:41
2018. március 8.

Mits Marci játszik a Deák Gyûjtemény „Mûvek az emeletrõl” és a Csók István Képtár „HANYATtLÓ–SZÁRNYALÓ” címû kiállításának szobrai között március 8-án, csütörtökön, a Nemzetközi Nõnapon. Schaár Erzsébet mûvei között 16.30-kor, Párkányi Raab Péter alkotásai között 18.30-kor kezdõdik a zenés tárlatnézés, amelyre a belépés hölgyeknek ingyenes – aki pedig férfi kísérõvel érkezik, múzeumi ajándékcsomagot is kap.

Fejér megye » Székesfehérvár
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Muzsikál az Erdõ programok 2018

Debreceni programok - 2018, február 20 - 14:42
2018. február 23.

A „Muzsikál az erdõ” rendezvénysorozat 2018-ban a 15. évadára készül. Fõ célja az erdõ és a zene - mûvészetek erejével a környezettudatos életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevõit. Hûek maradunk hagyományos szervezési elveinkhez: a család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltõdési lehetõséget. Várjuk a régi ismerõseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklõdõket ingyenes programjainkra. Várunk minden erdõjáró, mûvészetkedvelõ látogatót a 2017-es év „Muzsikál az erdõ” rendezvényeire.

Kategóriák: Kultúra, Debrecen

VárosKép kiállítás program Székesfehérvár 2018. Történészek Balsay Istvánnal beszélgetnek

Debreceni programok - 2018, február 19 - 20:26
2018. február 21. 16:30

A rendszerváltás idõszakának várostörténethez kapcsolódó beszélgetéssel folytatódnak jövõ héten a VárosKép címû kiállítás kísérõprogramjai a múzeum Országzászló téri épületében. Február 21-én, szerdán 16.30 órakor Dr. Demeter Zsófia és Bányai Balázs, a tárlat kurátorai Balsay István egykori tanácselnököt és polgármestert kérdezik többek között arról, hogyan vált egy erdõmérnökbõl független tanácselnök, mi vezérelte õt az 1988-as ünnepségek szervezése közben, miként élte meg azokat, és hogyan zárta le Székesfehérvár a Kádár-korszakot. Mindenkit szeretettel várunk!

Fejér megye » Székesfehérvár
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Búvár próbamerülés ingyenesen nyílt napunkon, végzett búvároknak gyakorlási lehetõséggel

Debreceni programok - 2018, február 19 - 20:04
2018. február 25.

Nyílt napot tartunk délelõtt 10 órától a csurgói városi uszodában. Ingyenes próbamerülés minden érdeklõdõnek, gyakorlási lehetõség a végzett búvároknak a BundzsiDive Búváriskola szervezésében. Minden érdeklõdõt szeretettel várunk!

Somogy megye » Csurgó
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Folklór est Budapesten hajókázással, gyertyafényes vacsorával

Debreceni programok - 2018, február 19 - 15:52
2018. február 24. 19:30

Ez az egész estés program a megkapó folklór estet foglalja magába egy felejthetetlen hajóúttal, este 10 órától vacsorával. Az est egyedülálló sokszínûségével vonultatja fel a magyar zenekultúra meghatározó mûfajainak legismertebb darabjait.

Pest megye » Budapest » V. kerület
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Országos Fazekasmester Találkozó 2018

Debreceni programok - 2018, február 18 - 10:38
2018. március 24 - 25.

Idén március 24-25-én ismét nagy szeretettel és kiváló programokkal, kiváló mesterekkel és alkotásaikkal várunk minden érdeklõdõt Naszályra, a Mûvelõdési házba, az immár IX. Országos Fazekasmester Találkozóra! Az Országos Fazekasmester Találkozó nyilvánvaló célja, a helyi, a régiós és az országos fazekas hagyományok ápolása, megismertetése minél szélesebb korosztállyal, a népi kultúra promóciója, és igényes, tartalmas szórakoztató, hangsúlyosan folklórprogramok megrendezése. A tavalyi évhez hasonlóan, a mesterek páros korongozóversenye mellett, 2018-ban is kiírjuk és megrendezzük a fazekas inasok korongozóversenyét, melynek védnökségére és támogatására ez évben is a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamarát kértük fel. A rendezvénnyel továbbra is célunk az országos illetve a helyi értékek, megyénk múltbeli és jelenben fellelhetõ értékeinek közvetítése,

Komárom-Esztergom megye » Naszály
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Székesfehérvári elõadás 2018. Interaktív elõadás a járványok-, vírusok- és fertõzésekrõl

Debreceni programok - 2018, február 16 - 19:35
2018. február 18.

Hogyan tudnánk kivédeni az ilyenkor terjedõ influenzajárványokat, és egyéb fertõzõ betegségeket? Fel lehet erre készülni? És ha már baj van, milyen alternatív, természetes gyógymódok vannak? Ideje kezünkbe venni egészségünket! Immunrendszerünkön múlik minden. Fontos, hogy ezt megfelelõ módon erõsítsük. Ismerjük meg a régi, jól bevált praktikákat, amelyek birtokában felvehetjük a harcot a fertõzések ellen. Gyakorlati útmutatóval is szolgál következõ elõadásunk.

Fejér megye » Székesfehérvár
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Táblás játékbemutató 2018. Stratégiai táblás játékok bemutatója a Hetedhét Játék Múzeumban

Debreceni programok - 2018, február 16 - 16:08
2018. február 24.

2018. február 24-én (szombaton) Sütheõ László könyvének bemutatójára invitáljuk Önöket. A Játékfesztiválokról már jól ismert egyedi készítésû táblás játékait nem csak szóban ismerhetik meg, hanem ki is próbálhatják õket egy izgalmas játszóház keretében.

Fejér megye » Székesfehérvár
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Szakirányú továbbképzési szakok nem csak pedagógusoknak

DRHE - 2018, február 16 - 14:08

A DRHE Felnőttképzési Központja a 2018/2019. tanévben is várja a jelentkezőket szakirányú továbbképzéseire. A Fejlesztőpedagógus, Drámapedagógus, Múzeumpedagógus, Pedagógus szakvizsga, Roma társadalomismeret és Szabadidősport-szervező képzéseinket pedagógusoknak, a Biblioterápia, Család- és gyermekvédelem, Rendezvényszervező, valamint Szocioterápiás eljárások képzéseinket bölcsészettudomány, hitéleti, művészeti, társadalomtudományi vagy természettudományi képzési területen diplomával rendelkezőknek ajánljuk.
Jelentkezni folyamatosan lehet 2018. augusztus 21-ig a mellékelt jelentkezési lapon.
Érdeklődni lehet: 
DRHE Felnőttképzési Központ             
4026 Debrecen, Kálvin tér 16. fsz. 30.
+36-52-518560, +36-52-518562
felnottkepzesdrhe [dot] hu

Jelentkezési lap

Kategóriák: Kultúra, Debrecen

DRHE Bál

DRHE - 2018, február 16 - 09:39

2018. február 9-én immár negyedik alkalommal került megrendezésr egyetemünk bálja. Az est nyitótánccal indult, meghívott vendég Benk Dénes volt.

 

 

 

 

Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Játszóház Gyulán, Családi szombat délután az Erkel Ferenc Mûvelõdési Központban

Debreceni programok - 2018, február 16 - 09:32
2018. február 17.

Családi szombat délután Gyulán, játszóház kicsiknek és nagyoknak az Erkel Ferenc Mûvelõdési Központban. A gyermek- és családbarát szórakozás, szórakoztatás mellett a játékos ismeretterjesztés is megjelenik a hétvégi rendezvénysorozatokon. Fontos cél a népszokások, népi játékok megismertetése. A kézmûves játszóház mellett a mesék, bábszínházi elõadások is igazodnak a hagyományos képzettársításhoz.

Békés megye » Gyula
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Oldalak

Feliratkozás Református Kollégium Nagykönyvtára hírolvasó csatornájára


Névnap

2018, február 24 - 10:42, Mátyás

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

by Dr. Radut.