Ugrás a navigációra

Hírolvasó

Badacsonyi piac 2018. LábdiPiac Badacsonylábdihegyen

Debreceni programok - 2018, június 22 - 08:16
2018. június 23.

Ha szombat, akkor LábdiPiac! Fedezze fel a badacsonyi régió ízeit és vásároljon közvetlenül helyi termelõktõl a LábdiPiacon!

Veszprém megye » Badacsonytördemic
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Zsolnay Fényfesztivál 2018

Debreceni programok - 2018, június 20 - 21:35
2018.06.28. - 07.01.

Két hold fog fényleni Pécsett, a Zsolnay Fényfesztiválon. Harmadszor is elvarázsol az ország leglátványosabb fesztiválja.

Baranya megye » Pécs
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok 2018

Debreceni programok - 2018, június 20 - 08:44
2018. július 7 - 8.

2018. július 7-én és 8-án várjuk a gyógynövények szerelmeseit Szabó Gyuri bácsi falujába, a Bükk egyik legszebb kis településére, Bükkszentkeresztre. Ez a fesztivál mára sok ezer ember számára olyan ünnep, ami összehozza, gazdagítja õket: reméljük, idén is sokan készülnek már hozzánk! A Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokat Gyuri bácsi indította el még 12 évvel ezelõtt, mert megérezte, hogy a természetszeretõ és a kiegészítõ gyógymódok iránt nyitottabb embereknek szükségük lenne egy találkozóra, egy olyan alkalomra, amikor a Bükk szívében, a romlatlan természeti környezetben rokon lelkek között lehetnek, elõadásokat hallgathatnak, új ismereteket szerezhetnek, nagyokat kirándulhatnak, feltöltõdhetnek.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye » Bükkszentkereszt
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Harmonia Albensis 2018. Templomi koncertsorozat Székesfehérváron

Debreceni programok - 2018, június 18 - 09:21
2018. július 5.

Páratlan akusztikai élmény a muzeális értékekkel teli székesfehérvári templomokban. Népszerû elõadók tolmácsolásában csendülnek fel a klasszikus és kortárs zeneirodalom gyöngyszemei. Ne hagyja ki, váltson hangversenybérletet!

Fejér megye » Székesfehérvár
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Barokk Fesztivál 2018. Bükki Mûvészeti Napok Egerben és környékén

Debreceni programok - 2018, június 15 - 14:33
2018. június 28. 19:00

A Bükki Mûvészeti Napok 2018-as rendezvénysorozata keretében Barokk Zenei Fesztivált rendeznek Egerben és környékén június 28. és július 1. között. A Barokk Fesztivál alapvetõ célja a történelmi környezetben (Bélapátfalva, Eger) a helyszínekhez illõ, elsõsorban barokk kori zenét megszólaltatni, lehetõség szerint minél szélesebb közönségréteget elérve. A programokban más mûvészeti ágak is szerepet kapnak (színház, színészi elõadómûvészet, képzõmûvészet). Célunk a hazai élvonalbeli mûvészek mellett a fiatalok, pályakezdõk és a határainkon túli magyar együttesek megismertetése, ezáltal tapasztalatcserékre kerülhet sor, ami a kölcsönös továbbfejlõdést szolgálja.

Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Kutyafesztivál Budapest 2018. Dogmopolitan Jótékonysági Kutyafesztivál

Debreceni programok - 2018, június 14 - 11:52
2018. július 21.

Az elsõ alkalommal megrendezésre kerülõ Dogmopolitan jótékonysági kutyafesztiválon összehozzuk a barátokat, a családokat, az állatszeretõket, a fajtamentõket. Az esemény egyik fõ célja a menhelyi kutyák életkörülményeinek javítása.

Pest megye » Budapest » XVIII. kerület
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Ifjúsági koncert Budapesten, fellép a minnesotai ifjúsági szimfonikus zenekar

Debreceni programok - 2018, június 13 - 11:58
2018. június 24.

A Greater Twin Cities Ifjúsági Szimfonikus Zenekar az Egyesült Államok egyik legrangosabb zenekara. 1972-ben alapították fiatal tehetséges zenészek felkarolása és támogatása céljából. Megalakulásuk óta számtalan híres zenészt neveltek ki. Évente több koncertet adnak Amerikában és számos nemzetközi koncertturnén vettek már részt.

Pest megye » Budapest » XII. kerület
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Ypsilon Café programok 2018 Budapest

Debreceni programok - 2018, június 13 - 08:31
2018. június 14.

Az Ypsilon Café állandó programjai közt minden érdeklõdõ megtalálja a szívéhez, érdeklõdési köréhez közel állót. A fiatalabb korosztály a péntek este fergeteges hangulatú karaoke partikon eresztheti ki a gõzt és hangját, míg a nyugodtabb, csendesebb estére és élõzenére vágyó vendégek csütörtökönként Kuti Dezsõ latin gitárestjét élvezhetik, szombaton este pedig RETRO DISCO a 70-es, 80-as, 90-es évek és napjaink best of slágereivel.

Pest megye » Budapest » XIV. kerület
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Törteli Juhászfesztivál 2018

Debreceni programok - 2018, június 12 - 16:04
2018. július 7.

Törtel Község Önkormányzata az idén is megrendezi a Törteli Juhászfesztivált, immár 4. alkalommal.

Pest megye » Törtel
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Tanévzáró

DRHE - 2018, június 12 - 10:51

Több mint 130 hallgató kap idén diplomát a hittudományi egyetemen. Az ünnepi istentisztelet és tanévzáró közgyűlés június 30-án, szombaton 10 órakor kezdődik a debreceni Nagytemplomban.

 

 

 

Az istentisztelettel kezdődő ünnepi közgyűlésen adják át a végzős hallgatóknak az okleveleket. Idén 48 hitéleti szakon végzett hallgató kap diplomát, világi képzésen végzettek közül pedig 84-en vehetik át az oklevelüket.

 

Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Debreceni koncertek 2018. Debreceni Egyetem Zenemûvészeti Kar hangversenyek

Debreceni programok - 2018, június 12 - 09:18
2018. június 14.

Hangversenysorozataink, a Konzervatóriumi Esték és az Universitas Debrecen Hangversenysorozat, valamint az ifjúsági hangversenyek színes kínálatot biztosítanak gyermekeknek, felnõtteknek egyaránt. A neves tanárok és mûvészek által oktatott magas színvonalú órák mellett a Zenemûvészeti Kar számos kiegészítõ szakmai eseményt ajánl hallgatóinak: mesterkurzusokat, szakmai napokat szervez, országos és nemzetközi találkozókat és versenyeket rendez, de nem feledkezik meg a hallgatók igényes kikapcsolódását szolgáló rendezvényekrõl sem.

Hajdú-Bihar megye » Debrecen
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Woodstock az Ugaron Fesztivál 2018 Ópusztaszer

Debreceni programok - 2018, június 12 - 09:01
2018. július 4 - 7.

Az Anna and the Barbies zenekar szervezésében idén július 4-7. között hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Woodstock az Ugaron négynapos “szabadság-fesztivál”, melynek az ópusztaszeri Akhal Ménes ad otthont. A rendezvény a zenekar rajongótáborából, kevesebb, mint száz fõs csapatból nõtte ki magát egy több napos összmûvészeti és egyben öko-friendly fesztivállá, amely egy festõi, csodálatos hangulatú és hatalmas természetvédelmi területen rendezkedik be. Vad Fruttik, Supernem, Anna and the Barbies, Péterfy Bori, Hiperkarma, 30y, Random Trip, Ivan and the Parazol és még számos hazai elõadó, továbbá 13 helyszínen számos színes program: csillagösvény, filmvetítés, irodalmi sátor, kézmûves programok és többek között a helyi termelõk bemutatkozása és egy nagyszabású tehetségkutató is megrendezésre kerül.

Csongrád megye » Ópusztaszer
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Nyitott pincék, Budafoki Pincejárat indul a belvárosból minden hónap elsõ szombatján

Debreceni programok - 2018, június 11 - 12:54
2018. július 7.

Nyitott pincés szombatok autóbusszal a belvárosból. A Budafoki pincejárat minden hónap elsõ szombatján indul a belvárosból. A Pincejárat célja, hogy könnyedén megközelíthetõvé tegye a varázslatos budafoki pincevilágot. Jegyek 1.000 Ft-ért kaphatóak, az ár korlátlan számú utazást és a helyszíneken különleges kedvezményeket foglal magába.

Pest megye » Budapest » XXII. kerület
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Arkivum – Library professional presentation

OSZK - 2018, június 11 - 11:37
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Szentmiklósi Napok 2018 Törökszentmiklós

Debreceni programok - 2018, június 8 - 14:58
2018. július 4 - 8.

Az idei Szentmiklósi Napok 2018. július 4-8. között lesznek Törökszentmiklóson. A városnapokon változatos programokkal várják az érdeklõdõket.

Jász-Nagykun-Szolnok megye » Törökszentmiklós
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Hit- és erkölcstanoktató szakirányú továbbképzés

DRHE - 2018, június 8 - 13:41

A képzés elvégzése után általános iskolában hit- és erkölcstan órát taníthatnak az oklevéllel rendelkezők. 

 

A DRHE felvételt hirdet a 2018/19-as tanévre Hit- és erkölcstanoktató szakirányú továbbképzésre.
A képzés oklevelet adó, 4 féléves képzés, melynek célja olyan szakemberek képzése, akik a nevelés és oktatás alapvető elméleti és gyakorlati módszereinek ismerete révén, valamint teológiai és hittanári ismeretek birtokában képesek a református hit- és erkölcstanoktatói feladatok ellátására a közoktatás 1–8. osztályában.

A képzésre történő belépés feltétele: 

  • alapképzésben vagy mesterképzésben, illetve korábbi főiskolai vagy egyetemi képzésben megszerzett pedagógus szakképzettség, továbbá 
  • hogy a jelentkező rendelkezzen református konfirmációval és református egyháztagsággal.

A felvételi eljárás pályaalkalmassági elbeszélgetésből áll.  A szakirányú továbbképzési szakra az a jelentkező vehető fel, aki a belépés feltételeit teljesítette, valamint akit a Felvételi Bizottság a pályaalkalmassági elbeszélgetés során „megfelelt” minősítéssel felvételre javasolt.

A szakképzettség oklevélben szereplő megnevezése: Református hit- és erkölcstanoktató.

(A szakirányú továbbképzésben szerzett oklevél kiadásának nem feltétele a nyelvvizsga!)

A képzés önköltsége: 115.000,-Ft/félév

A jelentkezési lap letölthető innen.

Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 17. A felvételi jelentkezést az alábbi címre kérjük eljuttatni: DRHE Tanulmányi osztály,  4026 Debrecen, Kálvin tér 16.

 

Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Oldalak

Feliratkozás Református Kollégium Nagykönyvtára hírolvasó csatornájára


Névnap

2018, június 25 - 07:10, Vilmos

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

by Dr. Radut.